Madame Curie op vakantie

Madame Curie maakt weer een nieuwe reis deze zomer. Om ook de avonturen van deze zomer te volgen klik hier.

dinsdag 3 mei 2011

Watervallen en een klooster

Weer terug op het vaste land van Kroatie. Een van de bezienswaardigheden in de buurt van Sibenik zijn de Krka watervallen. Om die te kunnen bezichtigen ben ik eerste een heel eind der Krka rivier opgevaren met Madame Curie, en het laatste stukje tot de watervallen moest met een taxi bootje. Achter de watervallen vertok een tweede bootje richting het klooster, en vervolgens naar het eindpunt, Roski Slap.
De watervallen waren zeer indrukwekkend. Oordeel zelf maar.
In het water tussen de watervallen, wat extreem helder was, kon ik de vissen zien zwemmen! Niet echt groot, een centimeter of 20, maar het waren er wel veel. Het gedonder van het neerstortende water werd op sommige plaatsen overstemd door het kwaken van kikkers. Tijdens het kwaken werden blaasjes aan de zijkant van de kop opgeblazen. Erg veel herrie voor zo'n klein beest.
Kikker met kwaakblaasjes.
 Na een flinke wachttijd (2 uur), want hij blijft laagseizoen, dus de toeristen bootjes vertrekken maar zeer spaarzaam, vertrokken richting het klooster. Vooral het naderen van het klooster was indrukwekkend. Het eiland was zeer lommerrijk begroeid, en  het klooster en de kerk staken daar mooi tegen af.

De kerk en het klooster bij Visovac.
De rondleiding op het eilandje viel erg tegen. Binnen 20 minuten werden wij over het eiland gejaagd. Nergens kon je even kijken, en teruglopen was uit den boze. Volgens mij is het niet de bedoeling dat je gestresst vertrekt bij een klooster.

Roski Slap, vlakbij de oorsprong van de rivier Krka, was niet zo indrukwekkend. Maar de weg er naar toe des te meer. Enorme kliffen rezen op aan de zijkant, en de afstand tussen deze kliffen werd steeds kleiner.
Het al rond half zes toen ik terug bij Madame Curie kwam, dus ik ben nog maar een nachtje blijven liggen in Skradin.

2 opmerkingen:

  1. Hoi Margriet,

    Wat een fantastische omgeving daar! Het water zal nog wel te koud zijn om te zwemmen, maar het lonkt wel.
    Ik word al jaloers bij het lezen van je verhalen.
    Volgens heb je het echt heel goed naar je zin met je avontuur!

    Heel veel plezier en tot gauw.

    Groetjes vanuit het Helderse.......

    Yrma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Margriet,

    Moet wel zeggen dat je fantastische foto's maakt. Maar ja, dat wist ik eigenlijk al een beetje. Daar hebben we het al een keer over gehad.

    Gr. Hen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen