Madame Curie op vakantie

Madame Curie maakt weer een nieuwe reis deze zomer. Om ook de avonturen van deze zomer te volgen klik hier.

Geplande route

Plan B.
Al enige tijd speel ik met het idee om niet door het kanaal van Korinthie te gaan, maar om aan de west zijde van Griekenland te blijven. De kogel is door de kerk, ik blijf aan deze kant. Waarom? Nou na continue rekening te hebben gehouden met de Bora (kwaardaardige wind uit het noorden) in Kroatie en Montenegro, is het een verademing dat er hier in de Ionische zee niet van die nare winden zijn. Gewoon elke morgen windstil, en vanaf een uur of 12 windkracht 3-4, later in de middag 5-6, en 's nachts gewoon weer windstil. Heerlijk. Aan de andere kant van het kanaal van Korinthie waait in de zomer maanden de Meltemi, weer zo'n waardeloze lokale wind, kracht 7-8. Dus ik blijf lekker hier!!! 


Plan B weergeven op een grotere kaart


Het plan.
Zoals de meesten al weten ben ik erg van het "plan on the go" principe, maar....
Het is natuurlijk wel de bedoeling dat ik op 1 november weer in Nederland ben, dus een grove planning is wel noodzakelijk.

Ik hoop in de loop van komende weken aan te geven wanneer ik ongeveer waar wil aankomen. Zelfs tijdens mijn sabbatical zijn er deadlines!

Omdat ik er veel vragen over krijg toch nog een klein stukje ter verduidelijking. De Madame Curie zal over de weg getransporteerd worden naar Koper in Slovenie. Vanaf daar zal mijn Sabbatical beginnen. Het is wel de bedoeling dat ik voor 1 november weer terug gezeild ben naar Nederland.Geplande route op een grotere kaart