Madame Curie op vakantie

Madame Curie maakt weer een nieuwe reis deze zomer. Om ook de avonturen van deze zomer te volgen klik hier.

zaterdag 17 september 2011

Gibraltar

De eerst nacht heb ik heerlijk geslapen, maar 's morgens schrok ik me te pletter. Een oorverdovend geluid, het leek wel naast mijn boot te zijn. Ik snel naar buiten om te zien wat het was. Een vliegtuig????? Hmmm, ik blijk lettelijk 50 meter naast de landingsbaan te liggen.
Voor iedereen die denkt dat ik overdrijf.
En speciaal voor mijn vader onderstaande foto. De weg naar de grens loopt dwars over de landingsbaan. Dus als een vliegtuig wil landen, dan gaat de weg dicht, vliegtuig landen of opstijgen, en dan kan de weg weer open. Net zo makkelijk.
Weg dwars over de landingsbaan.

Omdat het blijkbaar onmogelijk is de riem voor de stuurautomaat in de Med te kopen, had ik er via internet 2 besteld, en bij mijn broertje laten bezorgen. Die heeft ze vervolgens weer verstuurd naar Gibraltar. Dus vol spanning wilde ik de ochtend na mijn aankomst vertrekken naar het postkantoor om te zien of mijn autohelm riem is aangekomen,spannnend. Nog voor ik de steiger af was wisten mede cruisers me al te vertellen dat het vandaag een nationale vrije dag is in Gibraltar, en dat alles dus dicht is. Echt alles zit tegen met die riem. Morgen ga ik weer proberen, ik hoop dat het pakketje is aangekomen. Zou wel fijn zijn om de autohelm te hebben op de grote oversteek.

Het vervolg, nee ook de volgende dag niet. Er rust een vloek op deze riem. Op de terugweg heb ik toch maar even bij de lokale watersportzaak gevraagd of ze er een op voorraad hebben. Jaaaaaa, ze hebben er een. In eerste instantie was ik nog wat krenterig, ik legde aan de verkoper uit dat ik de volgende dag eerst nog naar het postkantoor zou gaan om te kijken of mijn pakketje er zou zijn. Zodra ik de deur uit was bedacht ik mij. Met mijn geluk, komt voor het eerst in 5 jaar iemand om die riem vragen vanmiddag, en dan grijp ik morgen mis. Dus gelijk weer naar binnen gegaan, en de riem gekocht.


Riem was in enkele seconden geinstalleerd, maar bij het aan zetten van de stuurautomaat, sloeg de zekering door. Alles weer los gehaald, opnieuw aan, weer zekering door. Hmmm. Nieuw probleem.

Inmiddels de stuurautomaat weer uit elkaar gehaald, en zoals vertrouwd, gewoon een electrische fout. Er is zout water via de knopjes naar de printplaat gelopen, en nu is de printplaat gecorrodeerd. Stuk dus. Gelukkig is de volgende ochtend mijn pakketje aangekomen. Ik heb nu 3 riemen, en een stukke stuurautomaa. Zucht.


Maar er zijn ook voldoende leuke dingen in Gibraltar. De rots en zijn bewoners.
Donkere wolk boven de rots.
Het is hier fris, en erg vochting met een frisse wind (durf voor alle mensen in Nederland niet te zeggen dat het hier koud is) maar ik heb voor het eerst sinds lange tijd weer eens een lange broek aan gehad.

Lange mouwen!!!

Waarom kijken ze altijd weg als ik een foto neem?
In de rots zijn druipsteen grotten. Niet zo mooi als in
Slovenie, maar wel leuk.

1 opmerking:

  1. Waardeloze dingen die stuurautomaten. Mijn autohelm had ook "waterschade". 215 euri repareren. Steek dus maar in je .... Heb nu een windpilot stuurinrichting. Fantastisch. En nooit kapot. Wens je fair winds and following seas op weg naar Engeland/huis. Diederik

    BeantwoordenVerwijderen